فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:5 Issue: 1, 2015

Evidence Based Care
Volume:5 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید رژه، مجیده هروی کریموی، علیرضا نیکبخت نصر آبادی، بهزاد جدیری، فرید زایری، علی جهانی صفحات 7-16
    مقدمه
    اضطراب یکی از مشکلات اساسی بیماران در انتظار اعمال تشخیصی گوارشی است. مطالعات قبلی؛ اثرات نامطلوب اضطراب بر این بیماران را نشان داده است.
    هدف
    تعیین تاثیر آوادرمانی بر اضطراب و فشارخون بیماران در انتظار آندوسکوپی.
    روش
    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده بود؛ که 124 بیمار در انتظار آندوسکوپی مراجعه کننده به آندوسکوپی بیمارستان مصطفی خمینی تهران (93-1392) که تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمون قبل از آندوسکوپی به مدت20 دقیقه تحت آوادرمانی مشتمل بر صداهای طبیعت دریافت می کردند. در گروه شاهد، مراقبت های معمول را دریافت می کردند. اضطراب با پرسشنامه اشپیل برگر و فشارخون 20 دقیقه قبل و بلافاصله قبل از آندوسکوپی در دو گروه اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده آزمون های تی مستقل، مجذورکای و دقیق فیشر و از طریق نرم افزار SPSS نسخه 14 تحلیل گردید.
    یافته ها
    در گروه آزمون 45/56 درصد زن و در گروه شاهد 84/54 درصد مرد بودند. میانگین اضطراب بعد از مداخله در گروه آزمون 3/3±6/31 و در گروه شاهد 5/9±9/68 بود (05/0p<). فشارخون سیستولیک بعد از مداخله در گروه آزمون 5/11±6/120 و در گروه شاهد 8/20±0/150 میلی متر جیوه بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    آوادرمانی بر کاهش اضطراب بیماران آندوسکوپی گوارش اثرات مثبت داشت و احتمالا بر کاهش اضطراب تاثیرگذار است و سبب کاهش اضطراب و فشارخون گردیده بود. بنابراین، به عنوان یک مداخله غیردارویی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، آوادرمانی، آندوسکوپی، فشارخون، اختلالات گوارشی
  • سوسن ولیزاده، محمد باقر حسینی، محمد اصغری جعفرآبادی، لعیا محبی * صفحات 17-24
    مقدمه

    عدم تحمل تغذیه در نوزادان نارس یک نگرانی عمده می باشد. دادن وضعیت مناسب در طول تغذیه از جمله مداخلاتی است که پرستاران می توانند با انجام آن باعث پیشبرد تحمل تغذیه در نوزادان نارس گردند.

    هدف

    مقایسه تاثیر تغذیه در وضعیت آغوشی و خوابیده به پشت بر حجم باقیمانده گاواژ در نوزادان نارس.

    روش

    این کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور با طرح متقاطع در سال 1392 بر روی 100 نوزاد نارس انجام شد. نوزادان گروه اول دو نوبت اول تغذیه را در وضعیت آغوشی و دو نوبت بعدی را در وضعیت خوابیده به پشت و نوزادان گروه دوم بالعکس دریافت کردند. حجم باقیمانده گاواژ یک و دو ساعت بعد از هر بار تغذیه اندازه گیری شد و با هم مقایسه شدند. از چک لیست پژوهشگرساخته برای ثبت داده ها استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 5/11 SPSS و آزمون های آماری مجذورکای، دقیق فیشر، من ویتنی، تی مستقل و مدل آمیخته انجام شد.

    یافته ها

    دو گروه از نظر وزن، سن حاملگی، مقدار شیر تجویزشده و سن تقویمی همگن بودند. در گروه اول، میانگین وزن نوزادان 7/202±3/1558، سن حاملگی 6/4±2/30 هفته و حجم شیر گاواژشده 0/6±8/20 میلی لیتر و در گروه دوم به ترتیب 8/168±5/1547، 8/1±6/30 و 5/5±8/20 بود. میانگین حجم باقیمانده گاواژ نسبت به شیر گاواژشده، دو ساعت بعد از تغذیه در وضعیت آغوشی (6/1±9/0) نسبت به وضعیت خوابیده به پشت (3/2±0/2) کمتر بود (001/0p<).

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش موید آن است که تغذیه در وضعیت آغوشی می تواند باعث کاهش حجم باقیمانده گاواژشده و پرستاران به منظور پیشبرد تحمل تغذیه می توانند نوزادان نارس را در این وضعیت قرار دهند.

    کلیدواژگان: تغذیه، مراقبت مادرانه آغوشی، وضعیت خوابیده به پشت، نوزاد نارس
  • سهیلا کربندی، نرجس دهقانیان*، شهناز پورآرین، مریم سالاری صفحات 25-34
    مقدمه

    استقرار وضعیت تنفسی منظم در نوزادان یکی از توجهات پایه در بخش مراقبت ویژه نوزادان است. نوزاد انسان حتی به رایحه هایی با غلظت های کم تغییرات بارز در تنفس نشان می دهد.

    هدف

    تعیین تاثیر بوی شیر مادر بر درصد غلظت اشباع اکسیژن و تعداد تنفس نوزاد نارس.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی چهارگروهی شاهددار تصادفی، 180 نوزاد نارس به یک گروه مداخله و سه گروه شاهد 45 نفری تقسیم شدند. واحدهای پژوهش روزانه در دو نوبت 120 ثانیه ای با محرک بویایی شیر مادر، فرمولا و آب مقطر طی 7 روز مواجه می شدند. قبل و بعد از تحریک، درصد اشباع اکسیژن ثبت می شد و تعداد تنفس در 60 ثانیه دوم تحریک محاسبه می گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه بود که توسط پژوهشگر و روزانه تکمیل شد. داده ها توسط آزمون های آنالیز اندازه های تکراری و کروسکال والیس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تحلیل شد.

    یافته ها

    85 نوزاد (47 درصد) پسر و 95 نوزاد (53 درصد) دختر با میانگین سن داخل رحمی 3/1±1/32 هفته بودند. آزمون اندازه های تکراری نشان داد آروماتراپی با بوی شیر مادر باعث تغییرSpO2 می شود (04/0p<) و مدت زمان نیاز به اکسیژن درمانی را کم می نماید (04/0p<). با مقایسه میانگین تنفس نوزادان مورد آزمون به تفکیک گروه، بین تعداد تنفس گروه شاهد با سه گروه آزمودنی تفاوت وجود داشت (005/0p<).

    نتیجه گیری

    مواجهه با رایحه شیر مادر اقدام پرستاری مناسب و آسان است؛ که می تواند از طریق تاثیر بر تنفس و درصد اشباع غلظت اکسیژن در جهت کاهش نیاز نوزاد به اکسیژن درمانی موثر باشد.

    کلیدواژگان: آروماتراپی، اشباع اکسیژن خون، بو، شیر مادر، نوزاد نارس
  • هادی کوشیار، زهره نجفی*، سید رضامظلوم، امین اظهری صفحات 35-46
    مقدمه

    سالمندان به علل مختلفی از جمله تنبلی، نبود همراه، عدم علاقه و انگیزه به زندگی، فعالیت بدنی کمتری دارند. اجرای فعالیت بدنی مفرح موجب افزایش تعداد دفعات ملاقات سالمندان با افراد دیگر و سرگرم شدن و افزایش علاقه مندی به انجام فعالیت های بدنی می شود؛ که در نهایت، ممکن است به بهبود تعادل و ترس از سقوط در سالمندان کمک کند.

    هدف

    مقایسه فعالیت بدنی مفرح و معمولی بر میزان تعادل و ترس از سقوط سالمندان مقیم خانه های سالمندان.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی دوگروهه، 63 سالمند ساکن خانه های سالمندان شهر مشهد مطالعه شدند. گروه مداخله به مدت 2 ماه، هفته ای 3 مرتبه به مدت 20 دقیقه تمرینات فیزیکی مفرح و گروه کنترل تمرینات ورزشی معمول خانه سالمندان را انجام دادند. ابزارهای پژوهش شامل تست برگ و ترس از سقوط در سالمندان بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های تی مستقل و من ویتنی انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سن سالمندان 0/7±5/72 سال بود. میانگین نمره تعادل در مرحله بعد از مداخله در گروه مداخله 0/12±3/38 و گروه کنترل 1/6±4/29 بود (001/0>P). تحلیل کوواریانس نشان داد با حذف اثر متغیر ترس از سقوط سالمندان قبل از مداخله، میانگین اصلاحی ترس از سقوط در دو گروه کنترل (2/31±7/51) و مداخله (4/22±5/41) تفاوت معنی داری دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    فعالیت های ورزشی مفرح یک عامل پیشگیری کننده از بروز اختلالات تعادلی و سقوط می باشد. بنابراین، می توان با آگاه کردن مسوولین خانه های سالمندان از پروتکل فعالیت های بدنی مفرح و اجرای آن می توان از بروز بسیاری از اختلالات حرکتی و تعادلی پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تعادل، سقوط، سالمند، خانه های سالمندان، کارآزمایی بالینی
  • حسین کارشکی، عباس حیدری، جواد ملک زاده، حبیب الله اسماعیلی، زهره محمد زاده تبریزی، مریم حصاری مقدم، حسن حاجی آبادی، فاطمه حاجی آبادی* صفحات 47-56
    مقدمه

    شرایط خاص بخش های مراقبت ویژه باعث شده است تا این بیماران سطوح قابل توجهی از درد و ناراحتی را تجربه کنند. از طرفی، این بیماران به دلایل مختلف قادر به ابراز ناراحتی خود نیستند.

    هدف

    تعیین عوامل ایجاد کننده ناراحتی در بخش های مراقبت ویژه.

    روش

    برای ارزیابی ساختار عوامل ایجاد کننده ناراحتی، پرسشنامه اولیه با 60 گویه استخراج و سپس روایی محتوایی آن به وسیله متخصصان تایید شد. پرسشنامه برای 220 بیمار بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های قائم و امام رضا(ع) مشهد در سال 1392 تکمیل شد. از تحلیل عاملی اکتشافی برای تعیین ساختار عوامل ایجادکننده ناراحتی کمک گرفته شد.پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ و ضریب توافق بین ارزیابان تایید شد. تحلیل داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 16 انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل عاملی نشان داد که مولفه های پرسشنامه 30 آیتمی عوامل ایجادکننده ناراحتی در بخش مراقبت های ویژه در 5 بعد «ایزولاسیون و تنهایی (7 پرسش)»، «اضطراب (6 عامل)»، «محیط بخش مراقبت های ویژه (6 عامل)»، «درمان (6 عامل)» و «پاتوفیزیولوژیک (5 عامل)» قرار گرفته اند. دامنه ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های پرسشنامه عوامل ایجاد کننده ناراحتی در بخش مراقبت های ویژه بین 65/0 تا 85/0 و شاخص آلفای کرونباخ برای کل ابزار 86/0 می باشد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه بررسی عوامل ایجاد کننده ناراحتی برای ارایه کمک به پرستاران شاغل بخش های ویژه برای شناسایی بهتر عوامل ناراحت کننده بیماران و در نهایت، افزایش کیفیت مراقبت از آن ها طراحی شده است. مشخصات روان سنجی این پرسشنامه، حکایت از روایی و اعتبار آن دارد؛ به گونه ای که می توان از آن برای تعیین عوامل ایجاد ناراحتی در بیماران بخش ویژه استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ارزیابی ساختار، بخش مراقبت های ویژه، عوامل ایجاد ناراحتی، پرسشنامه
  • ناهید دهقان نیری، سپیده محمدی، شادان پدرام رازی، تاج محمد ارازی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 57-66
    مقدمه
    عوارض فراوان جسمی و روحی در بیماران مبتلا به سکته مغزی و طولانی بودن فرایند درمان، لزوم مشارکت خانواده را به عنوان مراقبین اصلی بیماران در منزل می طلبد. با این حال، به دلایل متعددی نظیر عدم دریافت حمایت کافی از سوی کارکنان بخش درمان، خانواده ها در اجرای برنامه های مراقبتی با نارسایی های بسیاری مواجه هستند.
    هدف
    تعیین تاثیر برنامه توانمندسازی خانواده بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به سکته مغزی.
    روش
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی غیر تصادفی با طرح فقط پس آزمون است؛ که در سال 92-1391 در دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی بیماران مبتلا به سکته مغزی و مراقبین اصلی آن ها در دو گروه مداخله (30 نفر) و شاهد (30 نفر) انجام شد. برای گروه مداخله برنامه توانمندسازی خانواده که شامل نیازسنجی، آموزش، پیگیری و ارجاع بود اجرا شد و گروه شاهد برنامه معمول بیمارستان را دریافت کردند. روش جمع آوری داده ها خودگزارشی با استفاده از ابزار محقق ساخته تبعیت از رژیم درمانی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های آماری دقیق فیشر،مجذورکای و تی مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    متوسط سن بیماران در گروه مداخله 7/7±6/70 سال و در گروه شاهد 0/1±8/68 سال بود. آزمون آماری تی مستقل تفاوت آماری معنی داری از لحاظ نمرات تبعیت از رژیم درمانی در هر سه زمینه در دو گروه نشان داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به موثر بودن برنامه توانمندسازی خانواده، با وارد نمودن این شیوه در سیستم بهداشتی و مراقبتی، می توان با توانمند کردن خانواده ها نقش مهمی را در اجرای تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به سکته مغزی ایفا کرد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، برنامه توانمندسازی، مراقبت، خانواده، تبعیت از رژیم درمانی
  • فرناز سادات سید احمدی نژاد، ناهید گلمکانی، نگار اصغری پور، محمدتقی شاکری صفحات 67-76
    مقدمه
    تغییرات هورمونی ناشی از بارداری می تواند احساسات و عواطف فرد را تغییر دهد. اضطراب و افسردگی شایعترین اختلالات روانی در طول بارداری می باشد. آرام سازی یکی از مداخلاتی است که با تاثیر بر سیستم سمپاتیک، سبب افزایش میزان آرامش می شو دو احتمالا می تواند سبب کاهش میزان تنش روانی در زنان باردار شود.
    هدف
    تعیین تاثیر آرام سازی پیشرونده عضلانی بر میزان افسردگی، اضطراب و استرس زنان نخست باردار.
    روش
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 66 زن نخست باردار در محدوده زمانی اردیبهشت تا شهریور 1393 در دو مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شماره یک شهر مشهد انجام شد. واحدهای پژوهش با تخصیص تصادفی به دو گروه آرام سازی پیشرونده عضلانی و کنترل تقسیم شدند. پس از برگزاری دو جلسه آموزش آرام سازی پیشرونده عضلانی طی دو هفته، گروه مداخله تمرینات را به مدت 4 هفته در منزل انجام می دادند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه مقیاس استاندارد افسردگی، اضطراب و استرسDASS 21 بود. تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS ویرایش 5/11 با استفاده از آزمون های من ویتنی و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای پژوهش در این مطالعه 3/4±5/25سال بود. دو گروه قبل از مطالعه از نظر میزان افسردگی، اضطراب و استرس تفاوت آماری معنی داری نداشتند، اما بعد از مداخله، میزان افسردگی (001/0p<)، اضطراب (001/0>p) و استرس (001/0>p) زنان باردار به طور معنی داری در گروه آرام سازی پیشرونده عضلانی کمتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر آرام سازی بر کاهش میزان افسردگی، اضطراب و استرس و از طرفی نداشتن عارضه و راحتی انجام، این روش می تواند به عنوان راهکاری برای کاهش میزان افسردگی، اضطراب و استرس زنان طی بارداری توصیه شود.
    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی، استرس، اضطراب، افسردگی، نخست باردار
  • فاطمه نسیمی، حمیدرضا بهنام وشانی، حسن بسکابادی، دامون کتابی صفحات 77-87
    مقدمه
    درمحیط NICU محرک های بیش از حد پرتنش وجود دارد. اگرچه اقدامات در این بخش در حال حاضر نوزادان را نجات می دهد؛ اما می تواند موجب اختلال در توانایی نوزاد در سازگاری با محرکات محیطی شود.
    هدف
    تعیین تاثیر اجرای پروتکل زمان آرام بر معیارهای فیزیولوژیک نوزاد نارس.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی تقاطعی، 120 نوزاد نارس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان قائم(عج) مشهد در سال 1393 به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و مداخله تخصیص یافتند. در گروه مداخله، پروتکل زمان آرام که شامل آماده کردن محیط، تعدیل فعالیت های پرستاری و مادران در طی ساعات 18-16 اجرا می شد و گروه شاهد در ساعات 13-11 برنامه های معمول بخش را دریافت می کردند. فشارخون، تعداد تنفس و ضربان قلب در فواصل 15 دقیقه حین مداخله و یک ساعت قبل و بعد از هر دو زمان و همچنین سطح صدا و شدت نور اندازه گیری شد. تحلیل داده ها توسط آزمون های تی مستقل، من ویتنی، آنالیزواریانس با اندازه های تکراری و فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    40 درصد نوزادان دختر و 60 درصد پسر بودند. از لحاظ فشارخون سیستولیک (44/0p<) و دیاستولیک (36/0p<) تفاوت معناداری بین دو گروه نبود. میانگین ضربان قلب نوزادان گروه مداخله در ساعت دوم مداخله (4/12±7/135) به طور معنی داری کمتر از نوزادان گروه کنترل (4/14±7/145) بوده است (02/0p<). تعداد تنفس در ساعت دوم مداخله در گروه زمان آرام کمتر از گروه کنترل بود (007/0p<).
    نتیجه گیری
    اجرای پروتکل زمان آرام می تواند با کاهش محرکات محیطی (صدا، نور و دستکاری)، ضربان قلب و تنفس را کاهش داده و برای کاهش استرس نوزادان نارس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پارامترهای فیزیولوژیک، نوزاد نارس، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
|
  • Nahid Rejeh, Majideh Heraevi, Krimooi, Alireza Nikibakhat, Behzad Jodiri, Farid Zayeri, Ali Jahani Pages 7-16
    Background
    Anxiety is one the main problems of patients on waiting list for endoscopic procedures. Previous studies have indicated adverse effects of anxiety on these patients.
    Aim
    to determine the effect of sound therapy on the anxiety and blood pressure of patients on waiting list for endoscopy.
    Methods
    This was a randomized clinical trial, in which 124 patients on waiting list for endoscopy were randomly divided into control and experimental groups at the department of endoscopy in Mustafa Khomeini hospital in 2012- 2013. Patients in the experimental group received nature-based sounds 20 minutes before endoscopy, while the control group received routine interventions. Anxiety (using spielburger questionnaire) and blood pressure were measured 20 minutes and immediately before endoscopy in both groups. The data were analyzed by independent t-test, chi-square, and Fisher’s exact tests using SPSS (v. 14).
    Results
    In the experimental group, 56.45% were women and in the control group 54.84% were men. The mean score of anxiety in the experimental and control groups was 31.6±3.3 and 68.9 ±9.5, respectively after the intervention (p<0.05). The mean systolic blood pressure of the experimental and control groups after the intervention was 120.6 ±11.5 and 150.0 ±20.8, respectively (P<0.001).
    Conclusion
    Sound therapy had positive effects on reducing the anxiety of patients on the waiting list for endoscopy and may reduce BP and anxiety. Thus, it is recommended as a non-pharmacologic intervention.
    Keywords: Anxiety, Sound therapy, Endoscopy, Blood pressure, gastrointestinal disorders
  • Susan Valizadeh, Mohammad Bagher Hosseini, Mohammad Asghari Jafarabadi, Laya Mohebbi Pages 17-24
    Background

    Feeding intolerance is a major concern in preterm infants. Appropriate position during feeding is one of the interventions that nurses can exploite in order to improve the feeding tolerance in preterm infants.

    Aim

    Comparison of the effect of nutrition in the kangaroo mother care and supine position on gavage residual volume in preterm infants.

    Methods

    Thisrandomized single-blind clinical trial was conducted on 100 preterm infants in 2012. The infants in the first group were feeded twice in kangaroo mother care position and then twice in supine position.The infant of second group were feeded vise versa. The gastric residuals were measured 1 and 2 hours after each feeding and compared with each other. The researcher-made questionnair was used for data entry. Data analysis was done with chi-square, Fisher, Maan Whitney, T-Tests, and mixed models using SPSS11.5.

    Results

    The two groups were similar regarding weight, gestational and calendar age, and the amount of milk. In group I, the mean weight was 1558.3±202.7, gestational age 30.2±4.6 and quantity of milk 20.8±6.0 while these were 1547.5±168.8, 30.6±1.8 and 20.8±5.5 was in group II, respectively. The average gastric residual volume two hours after feeding in kangaroo mother care position (0.9±1.6) was lower than that in supine position (2.0±2.3) (p<0/001).

    Conclusion

    The findings suggest that feeding preterm infants in the kangaroo mother care position reduces the gastric residual volume, therefore, nurses can feed preterm infants in this position to improve nutritional tolerance.

    Keywords: Nutrition, Kangaroo Mother Care, Supine Position, Preterm infant
  • Soheila Karbandi, Narjes Dehghanian, Shahnaz Pourarian, Maryam Salari Pages 25-34
    Background

    establishing a regular respiratory condition in the infants is one of the basic considerations in NICU. Newborns show noticeable breath alterations in response to even low concentrations of some fragrance.

    Aim

    determining the effect of breast milk odor on oxygen saturation and respiratory rate in premature infants.

    Methods

    In this four-group randomized clinical trial, 180 premature infants were divided into three control groups and one experimental group of 45 neonates in each. Three groups received odors (breast milk, formula, distilled water odor) for 120 seconds twice daily for 7 days. Oxygensaturation was recorded before and after the exposure and respiratory rate was documented of 120 seconds stimulation, in the second 60-second of the stimulation. The research instrument was a questionnaire designed by the researcher and completed daily. Data were analyzed by repeated measure and Kruscul Wallis tests using SPSS software version 11.5.

    Results

    The infants were85 (47%) boys and 95 (53%) girsl with mean gestational age of 32.1± 3.1 weeks. Repeated measures analysis demonstrated that aromatherapy with breast milk odor alters SpO2 (p< 0.04) and decreases the time needed for O2 therapy (p< 0.04). Comparing the mean respiratory rate of the understudied infants, there was a difference between the control groups with three others (p< 0.005).

    Conclusion

    exposure with the breast milk odor is a proper and simple nursing care which can reduce the need for O2 therapy trough its effect on O2 saturation and respiration in premature infants.

    Keywords: Aromatherapy, O2 saturation, Odor, Breast milk, Premature infant
  • Hadi Kooshiar, Zohre Najafi, Seyedreza Mazlom, Amin Azhari Pages 35-46
    Background

    The elderly have less physical activity due to laziness, having no partners, lack of interest and motivation in life. Exhilarating physical activities can increase number of meetings between elderly, their amusement, and increase tendency to do exercise, which eventually results in the improvement in their balance and fear of falling.

    Aim

    To compare the effect of exhilarating and normal physical activity on the balance and fear of falling in the elderly residing in nursing homes.

    Methods

    In this two-group clinical trial, 63 elderly residents in nursing homes of Mashhad were studied. The intervention group did exhilarating physical activities for 20 minutes 3 times a week for 2 months while the control group did routine exercises of the nursing home. The research tools were Berg and fear of falling tests. Data were analyzed by independent-t and Mann-Whitney tests using SPSS 11.5 Software.

    Results

    The mean age of the elderly was 72.5 ± 7.0 years. The mean balance scores for post-intervention were 38.3 ± 12.0 in the intervention and 29.4 ± 6.1 in control groups (P<0.001). Analysis of covariance showed that the elimination of the variable of fear of falling in elderly before the intervention, the average correction for fear of falling was significantly different between the two groups: control (51.7 ± 31.2) and intervention (41.5 ± 22.4) (P<0.001).

    Conclusion

    Fun physical activities are deterrent of balance and fall disorders. Therefore, with informing the authorities of nursing homes of the exhilarating physical activities protocol and performing it, the onset of several motor deficits and balance can be prevented.

    Keywords: physical activity, Balance, falling, elderly, nursing homes, clinical trial
  • Hossein Kareshki, Abbas Heydari, Javad Malekzadeh, Habibollah Esmaily, Zohre Mohammadzadeh Tabrizi, Maryam Hesarimoghaddam, Hasan Hajiabadi, Fatemeh Hajiabadi Pages 47-56
    Background

    Particular circumstances in the intensive care unit have led the patients to experience significant levels of pain and discomfort. On the other hand, these patients cannot express their discomfort due to several reasons.

    Aim

    to develop the causes of discomfort in the intensive care units.

    Methods

    In order for assessing the causes of discomfort, the initial questionnaire was extracted with 60 items and its content validity was then confirmed by experts. Questionnaires were completed for 220 patients hospitalized in intensive care units of Imam Reza and Ghaem hospitals of Mashhad, in 1392. The exploratory factor analysis was used to determine the discomfort factors. The reliability coefficient of the questionnaire was applied by Cronbach’s alpha and approved by inter-raters agreement. Data analysis was performed with SPSS version 14.

    Results

    Factorial analysis showed that the components of the 30-item questionnaire of discomfortfactors in the intensive care units was identified in 5 domains including: isolation and loneliness (7 questions), anxiety (6 factors), the ICU environment (6 factors), treatment (6 factors), and pathophysiologic factors (5 factors). The range of Cronbach’s alpha coefficient for sub-scales of the questionnaire of discomfort factors in the intensive care unit was between 0.65 and 0.85, and cronbach’s alpha coefficient for the whole tool was 0.86.

    Conclusion

    the questionnaire of discomfort factors is designed to assist the nursing staff of the intensive care units to identify discomfort factors in patients and ultimately improve the quality of care for them. The psychometric characteristics of this questionnaire confirm its validity and reliability, so that it can be used to determine the source of discomfort among the ICU patients.

    Keywords: structure assessment, intensive care unit, discomfort factors, questionnaire
  • Nahid Dehghan Nayeri, Sepideh Mohammadi, Shadan Pedram Razi, Taj Mohammad Arazi, Anoushirvan Kazemnejad Pages 57-66
    Background
    Different physical and mental complications in patients with stroke, and the chronic nature of the disease, require the presence of their family as the primary source of constant care and support at home. However, for many reasons, such as not receiving adequate support from the medical staff, families face many failures in managing the care programs.
    Aim
    to investigate the effects of family empowerment program on adherence to treatment regimens in stroke patients.
    Methods
    This was a randomized controlled trial with post-test-only design conducted in two hospitals of Tehran university of medical sciences in 1391-92, on stroke patients and their main care-givers in two groups of experimental (N= 30) and control (N= 30). For the experimental group, family empowerment program including assessment, education, and referral follow-up was carried out, while the control group received the routine care. Data were collected using the researcher-made Adherence to the Treatment Regimen Questionnaire. Data were analized using SPSS version 11.5 and the statistical tests of Fisher’s exact test, Chi-square and independent t-tests.
    Results
    The mean age of patients in the intervention group was 70.6 ± 7.7 years, and in the control group 68.8 ± 1.0 years. The independent t-test showed a significant difference in the scores of adherence to treatment in all three fields between the two groups (p<0.001).
    Conclusion
    Due to the effectiveness of family empowering program, and by introducing this method to healthcare system, family empowerment can play an important role in the adherence of patients with stroke to treatment regimens.
    Keywords: Stroke, Empowerment Program, care, family, adherence to treatment
  • Farnaz Sadat Seyed Ahmadi Nejad, Nahid Golmakani, Negar Asghari Pour, Mohammad Taghi Shakeri Pages 67-76
    Background
    Hormonal changes in pregnancy can alter a person's emotions and feelings. The most common mental disorders during pregnancy are anxiety and depression. Relaxation is one of the interventions that increases comfort through affecting the sympathetic system, and can probably reduce psychological tension in pregnant women.
    Aim
    To investigate the effect of progressive muscle relaxation on depression, anxiety and stress of primigravid women.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 66 primigravid women from April to September 1393(2014) in two health care centers covered by health center No-1 in the city of Mashhad. Subjects were randomly divided into two groups of progressive muscle relaxation and control. After two sessions of relaxation within two weeks, the intervention group was doing exercises at home for 4 weeks. The instrument used in this study, was Depression Anxiety Stress Scale (DASS 21). Data were analyzed with SPSS statistical software version 11.5, using descriptive statistics and Mann-Whitney U and independent t-tests.
    Results
    The mean age of subjects in this study was 25.5±4.3 years. Before the study, the two groups showed no significant differences in depression (p=0.24), anxiety (p=0.36) and stress (p=0.58); but after the intervention, depression (p=0.001), anxiety (p<0.001) and stress (p<0.001) of the pregnant women was significantly lower in the progressive muscle relaxation group than those of the control group.
    Conclusion
    Due to the relaxation effect on reducing depression, anxiety and stress, and also lack of side effects and its easy applicability, this method can be recommended to use as an approach to reduce depression, anxiety and stress in women during pregnancy.
    Keywords: Muscle Relaxation, Stress, Anxiety, Depression, Primigravida
  • Fatemeh Nasimi, Hamidreza Behnam Vashani, Hasan Boskabadi, Damon Ketabi Pages 77-87
    Background
    There are extremely stressful stimuli in NICU environment. Although attempts have already saved neonates in this unit, this can disturb the adaptability of the infants in with environmental stimuli.
    Aim
    To determine the effect of quiet time protocol implementation on physiological characteristics of preterm infants.
    Methods
    In this cross-sectional clinical trial, 120 premature infants were randomly divided into experimental and control groups in Neonatal Intensive Care Unit of Ghaem Hospital, Mashhad in year 1393. The quiet time protocol, including preparing the environment, adjustment of the nursing staff and mothers, was performed in the intervention group between 16:00-18:00 p.m., and the control group received routine programs at 11:00-13:00 hours. Blood pressure, heart rate, and respiratory rate were measured in 15-min intervals during the intervention, and one hour before and after both times, as well as the sound level and light intensity. Data analysis was done by Independent t-test, Mann Whitney, ANOVA with Repeated Measures, and Friedman tests using SPSS version 11.5.
    Results
    Of all infants, 40% were girls and 60 % boys. There was no significant difference between the groups regarding systolic (p<0.44) and diastolic BP (p<0.36). The mean heart rate of the intervention group at the second hour of intervention (135.7±12.4) was significantly lower than the control group (145.7±14.4) (p<0.02). Respiratory rate at the second hour of the intervention was lower in the quiet time group than that in control (p<0.007).
    Conclusion
    The implementation of quiet time protocol can decrease heart rate and respiratory rate through decrease in the environmental stimuli (noise, light and handling), and is recommended for reducing stress in preterm infants.
    Keywords: Physiological characteristics, Preterm infant, NICU